Vytvořte si svou vlastní udírnu

Vytvořte si doma svou vlastní udírnu

Koníčků, které můžeme doma vykonávat, je hned několik. Ženy se většinou dávají do zahradničení, protože je baví okopávat svou zahrádku a snažit se o to, aby během hezkého teplého počasí byly kytičky plné barev a svěžesti. Pánové si většinou najdou svou zálibu v různém zdokonalování domácnosti. Jedná se především o takové kutily, kteří i z jednoho kusu dřeva vykouzlí naprosto inovativní výrobek, který budou sousedé obdivovat přes plot.

V poslední době se však stalo velmi populární mít na svém pozemku i svou vlastní udírnu. Přece jenom udírna je multifunkční a mnohdy nám dokáže ušetřit i řadu peněz. Navíc při oblíbených grilovacích večerech nemusíte podávat jenom grilované ryby nebo maso naložené v omáčce několik dní. Můžete své hosty naprosto nadchnout i vyuzeným masem, po kterém se jim budou jenom sbíhat sliny. Zkuste to proto i vy a udělejte si na svém pozemku svou vlastní udírnu, se kterou budete určitě bodovat. Pakliže nevíte, jak na ni, tak se nechte inspirovat následujícími kroky, které jsme si pro vás připravili.

Nejdříve si vše rozplánujte

Nejdůležitějším krokem je si dobře rozplánovat, kde by měla udírna být, jak by měla vypadat, kolik by měla měřit, jak ji umístit, z čeho bude vytvořena. To vše obsahuje první plánovací krok, který je poté následován krokem druhým, a sice stavěním topeniště. To se nemůže topit jen z malty a z cihel, protože by klasické materiály pod žárem nevydržely. Nesmí se zapomínat ani na kouřovod, který je nedílnou součástí každé udírny. Většinou se jedná o hotové trubky, které mají průměr zhruba sto padesát milimetrů. Tělo udírny může být i zděné, navíc se jedná asi o nejrychlejší způsob vystýlání těla udírny. Díky tomuto kroku nám už pak vznikne konečná fáze, po které už se můžeme těšit jenom na dobře chutnající maso, které si tak správně po domácku vyudíme!

You may also like...